Pedagogia creativa i educació a través de l'art



És un concepte que ha generat un gran boom mediàtic, i encara ressona cada cop que apareix una nova tecnologia o plataforma, picant a la porta a les nostres capacitats d'adaptabilitat cognitives. I és que la ductilitat tecnològica és una de les característiques principals dels 'millenials'.
Els 'milennials' o mil·lenistes són:
La generació de les persones natives digitals, nascudes entre els anys 1980 i 2000 als països occidentals, que es caracteritza per haver estat la primera de fer un ús assidu de les tecnologies de la informació i la comunicació des de la infantesa Termcat
Aquestes capacitats cognitives venen lligades també amb certs condicionants socials i laborals. Insatisfacció, manca de compromís, falta d'ambició són alguns dels mots lligats a aquesta generació que s'ha vist marcada profundament per la crisi econòmica i l'atur de l'inici de segle.
Molts han trempejat els anys marxant a treballar fora, estudiant 4 màsters + 1 doctorat o alternant sous precaris. Tot plegat ha forjat un caràcter resil·lient i hàbil per al cicló tecnològic que ja estem vivint i s'advé amb força.
Televisió a la carta, transport a demanda, rellotges intel·ligents. Cada dia vivim una petita revolució i hem d'estar preparats, pares i fills, millenials i no millenials, per entomar-la, i treure'n tot el partit sense ser engolits.