Pedagogia creativa i educació a través de l'art



Gràcies al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hem pogut dur a terme la investigació Com pot el llenguatge teatral millorar l'aprenentatge? i elaborar aquest Banc de recursos pedagògics. Un document innovador que reuneix dinàmiques adaptables a qualsevol assignatura i a qualsevol espai, ja sigui darrere d’una pantalla, en una sala d’actes o en una aula plena de taules i cadires.
És una proposta emmarcada en la línia d’innovació educativa que fomenta Artistes Pedagogs apostant per la introducció de metodologies artístiques i pensament creatiu en l’educació reglada.
Són molts els estudis que avalen que treballar des del cos i des de l’emoció enriqueix i fomenta l’aprenentatge de tot tipus de continguts. Aquesta és precisament la manera de treballar del teatre.
L’equip d’Artistes Pedagogs creiem fermament que la inclusió de la metodologia teatral en la formació reglada impulsaria tota una sèrie de canvis estructurals molt necessaris en el sistema educatiu actual: trencaria amb l’espai restrictiu del pupitre i  posaria el cos en moviment, fomentaria una major participació i creativitat de l'alumnat en comptes de l’escolta passiva, implicaria vivencial i emocionalment als infants i joves en el procés d’aprenentatge, inclouria l’expressió i gestió de les emocions i la reflexió sobre valors en el dia a dia acadèmic.